archive arrow-down arrow-left-circle arrow-right-big arrow-right-circle arrow-right bag bike board book chat circle-arrow-left contrast download human map-pointer minus open-in-browser phone photo play plus print search-big search-small share write zoom-in zoom-out

SMI feiret Kvinnedagen 8. mars

Torsdag forrige uke deltok SMI Oslo på den internasjonale Kvinnedagen. Med hovedparolen «Fellesskap mot incest og seksuelle overgrep» gikk vi i Kvinnetoget under årets markering på Youngstorget. Sammen med flere av våre brukere og tusenvis av andre fremmøtte, marsjerte vi i Oslos gater for å vise at vi er her og at vi tåler å høre din historie.

Ordfører Marianne Borgen tok også turen innom vår parole for å si hei og vise sin støtte. Etter marsjen hadde vi feiring sammen med brukerne våre på huset.

Årets hovedtema var «#metoo fra taushet til kvinnekamp». Fellesskapet og kunnskapen som har oppstått i lys av #metoo-kampanjen har senket terskelen slik at flere tør dele sine historier om seksuell trakassering og seksuelle overgrep. Det kan være vanskelig å høre disse historiene, men det er vanskeligere å bære dem alene. Derfor er det viktig at vi som medmennesker og som samfunn er villige til å lytte. Det å stå sammen i fellesskap mot incest og seksuelle overgrep hjelper både de som er utsatt og bidrar til økt forståelse og kunnskap om incest og seksuelle overgrep. 

Vårt fokus som senter er hjelp til selvhjelp, og hos oss er alle som har blitt utsatt for seksuelle overgrep av en tillitsperson før de fylte 18 år, og pårørende til utsatte, hjertelig velkommen. Her kan du komme og sitte på stua, delta i selvhjelpsgrupper og temakvelder med fagpersoner, være med i musikkgrupper, praktisere yoga, snakke alene med våre ansatte, og mye mer. Alle tilbud er gratis.

Velkommen til oss!