archive arrow-down arrow-left-circle arrow-right-big arrow-right-circle arrow-right bag bike board book chat circle-arrow-left contrast download human map-pointer minus open-in-browser phone photo play plus print search-big search-small share write zoom-in zoom-out

Incestutsatte kvinner over 18 år

SMI Oslo er et sted for deg som har blitt utsatt for fysiske seksuelle overgrep av en tillitsperson før du var 18 år.

Det er sted hvor du gjennom ulike tilbud og grupper kan bearbeide overgrepene og jobbe med det du sliter med i dag som følge av seksuelle overgrep. Det er også et sted hvor du kan komme og sette deg i trygge omgivelser, snakke med andre, eller bare være. Det er et sted hvor du kan ringe hvis du trenger å snakke med noe om det som har skjedd deg, og de konsekvensene seksuelle overgrep har medført. På senteret treffer du andre incestutsatte som har opplevd noe av det samme som deg. Noen av disse har jobbet lenge med seg selv, andre har nettopp begynt. Uansett vil du få støtte, forståelse og hjelp til å bruke dine unike ressurser til å bearbeide det du har opplevd.

For å ha fullt utbytte av våre tilbud er det en forutsetning at du har konkrete og kognitive minner om overgrep.

Opplever du senvirkninger som angst, depresjon, selvskading, samlivsproblemer eller lignende, kan du lese mer om disse emnene i vårt informasjonssenter eller ta kontakt for en prat.


Aktiviteter for kvinner

Samtaler

Når du tar kontakt med SMI Oslo, kan du få tilbud om samtale med en av de som jobber her. Samtalene brukes til å klargjøre hvilke problemer du sliter med (bare det du selv ønsker å fortelle) og hvilke ønsker og forventninger du har. I tillegg får du informasjon om vår ideologi og hvilke tilbud vi har. Hvis du senere kommer i en krise, eller trenger støtte og veiledning i spesielle situasjoner som for eksempel anmeldelse, konfrontasjon, problemer med familie og lignende, kan du be om ekstra samtale. Har du behov for samtale sammen med partner, barn, foreldre, annet familiemedlem, eller en viktig støtteperson, imøtekommer vi ønsket ditt.

Støttegrupper

Dette er en selvhjelpsgruppe med fire til seks deltakere i hver gruppe. Gruppene møter ukentlig på senteret i en tremåneders periode. Gruppen får tildelt en veileder, (en ansatt ved senteret), som er med de første gangene. Veileder er alltid til stede på senteret under gruppemøtene. Alle deltakerne i gruppen jobber med sin individuelle målsetting. Støttegrupper blir satt i gang forløpende.

Velkommen til oss!